Hoe ziet het lesmateriaal er uit?

Met Bee-Bot, Dash en Dot bedient u alle leerlingen van de basisschool. Van groep 1 tot en met 8 kunnen alle kinderen op hun eigen niveau met Bee-Bot, Dash en Dot werken. Het lesmateriaal hanteert een duidelijke opbouw, waardoor de kinderen geleidelijk nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

  • Je krijgt een eigen account

  • Leerkrachten handleiding per post

  • Optionele materialenkist

Lesmateriaal programmeren

Account

Je krijgt accountgegevens opgestuurd zodat je toegang krijgt tot het ingelogde gedeelte van de website van Codevaardig. Je krijgt dan toegang tot een aantal klassikale lessen en de bijbehorende docentenhandleidingen voor de groepen 1 t/m 8. Daarnaast krijg je toegang tot een groot aantal zelfstandige leskaarten. Deze zijn voor elke leeftijd beschikbaar. De leskaarten kunnen volledig zelfstandig worden doorlopen door de kinderen. Er verschijnen regelmatig nieuwe kaarten op Codevaardig.nl!

Leerkrachtenhandleiding

Je ontvangt van ons een leerkrachtenhandleiding per post. In deze handleiding lees je meer over de achtergrond van Bee-Bot, Dash en Dot. Je kunt meer lezen over de rol van de leerkracht, hoe Bee-Bot, Dash en Dot ingezet kunnen worden op jouw school en er staan ook technische gebruikerstips in deze handleiding.

De materialenkist

Je kunt ervoor kiezen een materialenkist bij Dash en Dot aan te schaffen. Je weet dan zeker dat je de juiste materialen bij de hand hebt voor je lessen. Zo zitten er bijvoorbeeld Legoblokjes in deze kist die passen bij een leskaart.

Ook bij Bee-Bot worden er materialen aangeboden in de webshop. Je vindt er insteekkaarten en een mat die nodig zijn voor de lessen. Bij het pakket ontvang je tevens een dobbelsteen die in een van de lessen nodig is.